Vasvári Pál, Szeged - Oktatási Portál

You are not logged in. (Login)
 
 
 
Skip Main MenuSkip Course categoriesSkip Calendar
 

Calendar

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30      
 
Skip Upcoming Events
 

Upcoming Events

There are no upcoming events
 
 
 
 
A Vasvári Pál e-learning rendszer célja, hogy a tanórákon és azon kívül is segítse a hatékonyabb tanulást.
 
Skip ECDL felkészítő
 

ECDL felkészítő

Iskolánkban ECDL vizsgára felkészítő szakkör van. Érdeklődjön tanáránál.
 
Skip Fontosabb weboldalakSkip Vasvári Portál
 

Vasvári Portál

Események
Weboldalról
 • A Szegedi Szakképzési Centrum Vasvári Pál Szakképző Iskolája 2015. szeptember 22-től induló, és az írásbeli felvételik időpontjáig tartó középiskolai felvételi előkészítő foglalkozásokat tart az általános iskolák nyolcadikos diákjai számára matematikából.

  A szakköri foglalkozásokat 10 alkalommal, heti egyszer 1,5 órában tartjuk, keddi napokon.

  A szakkör ingyenes.

  A felkészítéssel egyidejűleg lehetőséget szeretnénk teremteni arra, hogy minél több érdeklődő, tehetséges diák számára bemutassuk a Szegedi Szakképzési Centrum Vasvári Pál Szakképző Iskoláját.

  Jelentkezni 2015. szeptember 22-ig - a férőhelyek (110 fő) betöltéséig - lehetaz űrlap kitöltésével.

  A foglalkozások időpontjai:

 • Siposné Gyuris Valéria, aki 1986 óta iskolánk pedagógusa, 1988-tól szakmai igazgatóhelyettese, 2002-től igazgatója, 2009-től a bokorintézmény főigazgatója, 2019. július 1-ig tagintézmény-vezetője volt, a következő tanévtől nyugállományba vonul.

  A tanítványai által tisztelt és szeretett pedagógust 2019. július 1-jén iskolánk alapítványának kuratóriuma Vasvári-életműdíj kitüntetésben részesítette a Vasváriért harminchárom éven keresztül végzett kiemelkedő teljesítménye, pedagógusként, igazgatóként és főigazgatóként nyújtott áldozatos munkája, munkatársai iránti embersége elismeréseként.

  Kívánunk számára élményekben, de pihenésben is gazdag nyugdíjas éveket, jó egészséget és olyan szeretetteljes emberi kapcsolatokat, amilyeneket a Vasváriban minden tanuló és tanár számára biztosított hosszú éveken keresztül.

   

 • IT teacher

  Iskolánk szakmai informatika tanár munkakörbe (többek között programozás, programozás gyakorlat, IT alapok, IT alapok gyakorlat tantárgyak tanítására) keres megfelelő végzettséggel és tapasztalattal rendelkező pedagógust teljes munkaidejű foglalkoztatással 2019. szeptember 1-jétől.
  Részletek a közigállás portálon, illetve a mellékelt dokumentumban olvashatók.

  Várjuk jelentkezésüket!

  Köszönettel,
  Sutka Irén
  igazgató

  Csatolt fájl: 

 • Iskolánk „Va2var1 - úton a 21. század felé című pályázattal ismét támogatást nyert.

  A projekt fő célja a 21. századi iskola kialakítása a Vasváriban.

  Projektidőszak: 2019.06.01 - 2021.05.31.

  A Vasvári 2019-1-HU01-KA101-060087 azonosító számú projektje 16 mobilitás megvalósítására 45434 euró támogatást nyert az Erasmus+ KA1 “Közoktatási munkatársak mobilitása” pályázati felhíváson. A pályázat során a tantestület tagjai szakmódszertani képzéseken és angol nyelvi kurzusokon vehetnek részt, valamint egy kolléga egy 5 napos szakmai tanulmányúton vesz részt.

  Büszkék vagyunk arra, hogy pályázatunkat támogatásra méltónak értékelték és reméljük, hogy megvalósítása során rengeteg tudással, tapasztalattal és élménnyel gazdagodnak majd pedagógusaink.

   

 • Robotika csapat

  Iskolánk informatika ágazatos diákjai ebben a tanévben új terület felfedezésére indultak. A 9. b osztályos, informatika ágazatos csoport 3 tanulója (Berta Marcell, Újvári Albert, Tóth Norbert) lehetőséget kapott arra, hogy a programozás tanórák keretében LEGO robotokat építsen, majd programozásukat követően a működő robotokat bemutathassa először saját csoportjának.

  A sikeres első lépéseket követően a mai napon (nagy nap ez, ezért jegyezzük fel a dátumát: 2019. május 23.) két osztály informatika ágazatos tanulói és a tantestület, iskolavezetés tagjainak jelenlétében bemutatták az első két komolyabb robotot, amelyeket Molnár Edit tanárnő kezdeményezésére, de teljesen önállóan, a szükséges ismereteket külső forrásokból megszerezve építettek és programoztak a fiúk.

  A bemutatón saját szemünkkel győződhettünk meg arról, hogyan rakja ki a robot a Rubik-kockát kb. 1,5 perc alatt.

   

   

  Az érdeklődők az építés és programozás rejtelmeibe is bepillantást nyerhettek. Kiderült, hogy az építés a tanórai előkészületeket követően otthon, az elmúlt hétvégén még másfél napig tartott.
  A működés közben felmerülő hibák kiküszöbölése komoly fejtörést jelent a fiatalok számára, de ezeket kihívásnak tekintik és eddig még sikeresen megoldották.

  Jövőbeli terveikről is beszéltek, de ezek még maradjanak titokban a következő bemutatóig, amelyről ismét beszámolunk.

   

 
Skip ZokniSkip Digitális tananyagokSkip Online Users
 

Online Users

(last 5 minutes)
None